Egy kicsit rólam

Egy kicsit most rólam. 32 éves vagyok a fiam most múlt kettő, a lányom januárban lesz négy éves. Mindkettő tervezett gyerek annak ellenére, hogy a kis korkülönbség miatt vannak, akik mást gondolnak. Azt gondoltam két lábbal a földön állok a gyerekvállalás kérdéshez. Hogy tudom (honnan is tudtam volna) hogy nem egyszerű, nehéz és többről szól a kedzeti időszak, minthogy a puderillatú babapuki belengi a szobát. Itt az Oscar cimű film klasszikus mondata ugrik be, amikor Stallone próbalja magát kivágni a lánya előtt: „Persze hogy tudtam! Csak nem sejtettem.”

Csak egy átlag anya vagyok, néha a gyerekek elől elbújva eszek nutellát. A kedvenc horrorfilmem címe: Az esti altatás.

Néha az őrület szélén állok, néha sírva alszom el, van, hogy nem tudok elaludni és van, hogy hamarabb alszom, mint a lányom.

Sokszor futottam bele neten megmondó emberekbe. Egyszer például beszóltak, hogy ne írjak már olyat hogy császár után másnap már járkáltam, meg én láttam el a gyereket, mert ez nem igaz. Végül is ő biztos jobban tudja… A kommentháborúkra nincs se időm, se energiám, de minden beszólogató, nagyokos ember ellen és remélem a legtöbb anyuka örömére, megírtam a könyvemet!

Anyasággal kapcsolatban nem először írok. Anno facebookon volt egy Tréanyus csoportom, talán vannak itt, akik emlékeznek rá! Egy kicsit ez a csoport is már a könyvem előhangja lehetett.

Naponta tapasztalom az anyaság kínját és örömeit! Utóbbi nélkül, már nem lennék életben, előbbi nélkül meg elszálltam volna és nem írtam volna meg, milyen az anyaság a csillámpónin túl! Mert előszeretettel csak a szép dolgokról írunk és beszélünk. A többit elfojtjuk, szőnyeg alá söpörjük, szemérmesen hallgatunk róla…

Bármiből képes vagyok viccet vagy tragédiát csinálni. Az éles helyzetek általában túldramatizálom, később meg kiparodizálom. Például, amikor a lányom egy hetesen spriccolva fosott le akkor sikítottam és sírva hívtam a védőnőt, hogy mi van ilyenkor, közben az járt a fejemben, hogy ki fog száradni. A védőnő természetesen megnyugtatott, hogy van ilyen. Közben a férjem próbálta megnyugtatni a kislányunkat és felvette csupasz fenékkel (mármint a gyerek feneke volt csupsz nem az apjáé). Nos, apa kapott egy adag fosikát még a markába és már nem tudta, hogy a fürdőbe szaladjon, vagy törölje a rövidnadrágjába, már úgyis mindegy!

Mi van még? Jah egyszer vilagosítani akartam a hajam aminek az lett a végeredmenye hogy oldalt citrom-, felül narancssarga lett a hajam, így egy Nicki Minaj klippben simán elugralhattam volna. Azóta festem.
Bármilyen kérdésre szivesen és őszintén valaszolok (a hajfestéssel kapcsolatban is)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *