Felhomályosítás császáros témakörben

Sok butaságot na és talán direkt piszkálódást hallottam és olvastam már a császármetszés kapcsán. Való igaz, két császár után az ilyenektől falnak megyek vagy olyan leszek mint a bika, aki előtt lengetik a vörös posztót. Most jöjjön egy kis felhomályosítás a témakörben.

Akit császároztak az nem szült. -Ennek az állítasnak jogi oldalról mennék neki. Az anya személyét ugye nem lehet megkérdőjelezni. A gyermek születési-anyakönyvi kivonatában pedig az van, hogy született, vagyis valaki megszülte. Ez a valaki pedig, csak az anyja lehet, hiszen akkor ha nem ő szül, hanem az orvos, akkor sok gyereknek a szülészek lennének az anyukái, akkor is ha férfiak, az meg végképp hülyén nézne ki…

Mindenki tud szülni, csak akarni kell! – Vannak esetek amikor alapból kontraindikált a természetes szülés. Például egy cukorbetegségnél. Továbbá olyan is előfordulhat, hogy vajúdás közben derül ki, van valami baj, mert durván esik a baba szívhangja. Ilyenkor a baba egészsége érdekében is kell császármetszést alkalmazni. Mellesleg én akartam… aki nem hiszi járjon utána

A császármetszés mindig altatásban történik. – Ma már nem. Sürgősségi császárnál altatnak, egyébként ha az nem indokolt, ébren van az anyuka.

Császár után napokig fogsz feküdni! – Egy műtét után a vérrögképződés elkerülése érdekében minnél korábbi mobilizáció szükséges. A fiam délután 5kor sírt fel. Éjszaka 11 óra magasságában, felkeltettek, hogy egy kicsit sétáljak. És mi van a vizeletes zacsival? A lábamhoz volt kötve.

A császármetszés nem fáj. – Kezdjük ott, hogy a gerincbe adnak érzéstelenítőt és nem mindenki olyan szerencsés mint én, aki meg se pisszentem ezalatt. Sokaknak sokadjára sikerül, és később is fáj a helye. A második császárom… hú… az orvosom mondta hogy nehéz lesz, mert húztam előtte az időt (merhogyéntermészetesenszülök) konkrétan azt éreztem a műtőasztalon, hogy megrángatnak. Még mindig bennem van az „élmény”, de ugye, magamnak köszönhettem. Az érzéstelnítő okozta remegés pedig szintén nem a kellemes dolgokhoz sorolható még ha nem is fáj hivatalosan. Na és amikor elmúlik a hatása… mit gondoltok, miért adnak kábító hatású fajdalomcsillapítót? Szóval én nem mondanám, hogy nem fáj!

Császár után nem lesz tejed! – Lesz! Ha inger éri a mellet, még akkor is ha ez órákkal vagy akár egy nappal később van (a fiamnál például úgy alakult), akkor be fog lövelni. 22 hónapig szoptattam… A császár nem egyenes út a tápszerhez és a természetes szülés sem a szoptatáshoz!

Az aranyóra pótolhatatlan és nem fog kötődni a kisbabád. – Most komolyan! Tedd a szívedre a kezed… nem inkább a fejedre tedd, mert ott az agyad. Tényleg elhiszed ha „elcsesződött” a gyerek első 2 órája akkor az örökre tönkrevágja az életét meg a kettőtök kapcsolatát? Ugye hogy nem valószínű?! Másrészt! A fiam inkubátorban kezdő baba volt. Még másfél évesen is taknyosra sírta magát utánam. Bújós kis manó. Sokkal bújósabb, mint a testvére. Egyebként vannak helyek ahol apuka tölthet aranyórát a picivel. Nyilván ez sem pótolja teljesen az anyás aranyórát, alapvető anatómiai különbségek miatt.

Ha császárral szülsz, nem lehet bent a párod/férjed, nem lehet apás szülés. – Intézményfüggő! Nálunk bent ülhetett a fejemnél, majd lőtte az első sztárfotót a gyerekekről.

Egy császáros szülés soha nem szállhat versenybe egy természetes szüléssel! – Mégis minek versenyezni? Sem ebben sem az anyaság más kérdésköreiben nem kell versenyezni.

A császármetszés nagyon rossz a babának – Persze. Sokkal jobb lett volna neki ha oxigénhiányos állapitban születik meg… már ha egyáltalan túléli a szülést.

Ha először császárral szültél, másodjára sem lehet másképp. – De, lehet. Én megpróbálhattam és ismerek olyat aki a második szülése, (ami az első császára volt) után elő volt jegyezve programcsászárra, de a baba másképp gondolta és épp hogy bértek a kórházba.

A császáros babák nem küzdöttek meg a világrajövetelért. Az életben, mindig hátrányból indulnak majd. – Mindenkinek aki ezt mondja a nyaka köré dobnék egy kötelet aztán 2 percenként rászorítanék egyet, hogy megnézzük mennyire küzd. Amúgy biztos nagy előny puncin kinyomódni… nyilván vannak kutatások, felmérések, amelyek azt bizonyítják hogy… de mindenre van ellenpélda. Én azt mondom szinte mindent be lehet hozni vagy pótolni!

A sztárok mind így szülnek. – Vagy mindenki sztár, aki császárral szül. Természetesen nem minden sztár szül így, bár ha sztár vagy celeb hozza világra így a gyerekét akkor egyből nekiugranak. Nyilvá egy színész, egy énekes vagy egy modell osztja az észt az orvosoknak és senki nem akar természetesen szülni mert sztár…. ja nem! Normális ember nem gondolja komolyan, hogy valaki „nagyzolásból” választ a természetes szüléshez képest rizikósabb, nagy hasi műtétet.

Hogy biztos ne maradj le egyetlen érdekes cikkről sem, iratkozz fel a hírlevelemre! Most ajándékot is találsz a köszöntő emailben! Kattints és tudd meg mi az!​

Gyerünk, nézzük meg ezt a feliratkozást!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *