Láttam egy anyát, aki…

“Láttam egy anyát, aki…”

Újra és újra belefutok az ilyen kezdetű mondatokba. Posztban vagy kommentszekcióban feljön a téma “Láttam egy anyát, aki ezt és ezt csinálta és de sajnálom a szegény gyerekét, milyen borzasztó anyja van, hogy tehetett ilyet stb.” Újra és újra gratulálni tudok azoknak az anyáknak akik a nap egyetlen pillanatából le tudnak vonni messzemenő következtetéseket. Kérdésem az lenne, ha már ennyire okos vagy, vajon láttad-e azt az anyát máskor? Láttad mennyit aludt, hányszor kelt? Láttad aggódva számolni a pénzét az édességes vagy a játékos polc mellett? Tudod mit tervezett el mára és tudod, hogy a felénél sem tart és szívja miatta a fogát? Láttad, hogy a most cuki és tüneményesnek tűnő gyerek egyébként már brutál hisztiket nyomott le ma? Láttad ezt az anyát sírva elaludni, kétségek közt vergődni, de újrakezdeni minden nap? Nem? Mégis rásütöd a szaranya bélyeget! Ráadásul sunyi és alattomos módon, hogy ő ne tudjon védekezni, az internet népe elé tárod, hogy a szuperanyu barinőiddel fröcsöghess rajta. Ha egy cseppnyi jóérzés lenne benned odamennél és megkérdeznéd segíthetsz-e? Tudod, olyan finom úrinő módjára. Ha tényleg azt gondolod valamit rosszul csinál és segítség kell neki, miért nem segítesz? Azzal nem fog semmi megoldódni, hogy a háta mögött ócsárolni kezded, ezen gondolkodtál már? Nem, persze, hogy nem, hiszen nem vagy úrinő, neked marad a kedvenc tevékenységed, az önfényező fröcsögés, hogy mást sz@rnak, magad meg szupernek állítsd be! Pedig minden vagy csak nem szuper! 
Láttam egy anyukát aki… aki türelmetlen volt, aki felemelte a hangját, aki odacsapott, aki bocsánatot kért, aki nem tudott megnyugtatni, megvigasztalni, aki inkább bekapcsolta a TV-t, édességet adott, csakhogy csend legyen. Láttam egy anyukát aki sírt, mert úgy érezte túl farasztó a mindennapos küzdelem és a világ legrosszabb anyjának gondolta magát. Láttam, ahogy a sírás után megmosta az arcát és nagyot sóhajtva visszanézett rám a tükörből.
Láttál egy anyukát aki…? Nézz tükörbe kérlek mielőtt ítélkezel!

Töltsd le ingyen az e-bookjaimat!

A cukormázat hagyd a sütire, de az anyaságról beszéljünk őszintén!
 Töltsd le az Anyaságról cukormáz nélkül e-bookot amiben az anyasággal kapcsolatos, tabut feszegető témákról többek között:
-mi van ha nem földöntúli, átszellemült boldogságban éled meg a várandósságot?
 tévhitek a császármetszésről
-szülés utáni nemi élet
– szülés utáni érzések, búskomorság és depressszió. Te tudod hány %-ban érinti az anyákat?
– szoptatás, ami messze áll a magazinok idilli képeitől 

– rossz anya vagy ha sokat sír a kisbabád? 

-anyákhoz előszeretettel vágják hozzá, hogy manapság milyen könnyű. Te is így gondolod? 

Összeállítottam egy kis e-bookot egy pár olyan dologról, amelyek valamiért kimaradtak a felkészítő könyvekből. Tapasztalatom szerint azonban jó, ha beszélünk ezekről a dolgokról, még jobb, ha ezt fesztelenül és őszintén tesszük. Néhány hasznos tipp, egy-két történet és jónéhány poénos dolog  az anyaságról, kicsit másképp!

Néhány dolog amiről írtam:

  • túl van tolva  a kelengyelista és a kórházi csomaglista
  • mi a helyzet a cumival? 
  • vajon tényleg “el lehet kapatni” egy kisbabát? 
  • babanapirend? mennyire kell komolyan venni?
  • humorszösszenet: milyen a szex a baba érkezése előtt és után?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *