Paramami vagyok?

Ki a paramami? Mikor lehet ráfogni valakire hogy az? És hol van a határ a később viccesnek látszó túlaggódások és a klinikai eset közt, amikor egy anya túlzott félelmei és a megkeserítik a hétköznapokat és a család életét? A lányom első hőemelkedésénél felhívtam a gyerekorvost. Azt mondta amit hallani akartam, de szükségem volt megerősítésre.
Én eléggé analitikus típús vagyok így hát minden kis rezzenést kielemzek, nemegyszer túlgondolok. Ez velem született tulajdonság, nem az anyaság hozta ki belőlem, de tény, hogy rátett egy lapáttal. Mivel szakmám szerint gyógyszerész vagyok, nem egyszer kérdeztek már meg ismerős anyukák egy-egy helyzetben mi a teendő? Na persze tanácsot adni könnyű, nem te izgulsz utána, hogy jobban lesz-e a gyerek, vagy rohanni kell vele az ügyeletre. Elmondhatom hogy és mint használják a különböző lázcsillapítokat, nem én fogok a gyereke mellett aludni, hogy éjszaka óránként felriadva ellenőrizgessem a gyerek homlokát, nem túl meleg-e? Érzitek mi a különbség, ugye? Mivel én már túl vagyok egy pár éles helyzeten,  – nehézlégzés, durva ujjelvágás utáni mentőzés, – az ingeküszöböm picit fentebb ment talán. De így is pár szóval ki lehet verni nálam a biztosítékot, hogy elmerüljek aztán a netes rengetegben, és aggódhassak, az esetek többségében feleslegesen. Paramami lennék?  Nem tagadom, mondták már rám, sőt visszatekintve voltak helyzetek amiket tényleg túlizgultam, és valószínűleg lesz is még ilyen. Utólag, mindig könnyű okosnak lenni. És egy anya, már csak anya marad. Ébren és álmában is. Hóban, szélben, napsütésben vagy esőben. A legtöbbünkben ott motoszkálam, mindig a kétely, a bizonytalanság, az aggódás. Azt gondolom nagyon kevés olyan anya van, akire ne sütötték volna még rá, hogy paramami, vagy aki ne nevetett volna később magán, egy túlizgult helyzet miatt. Nagymamámnak volt egy mondása, ami kiválóan tükrözi, miért is tud annyira aggodalmas lenni egy anyai szív és megmagyarázza az alkalomadtán előtörő para-anyuságot: A férfinak a lába közül szakadt a pulya, de az asszonynak a szívéről!

Hogy biztos ne maradj le egyetlen érdekes cikkről sem, iratkozz fel a hírlevelemre! Most ajándékot is találsz a köszöntő emailben! Kattints és tudd meg mi az!​

Gyerünk, nézzük meg ezt a feliratkozást!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *