Egy rendhagyó könyv az anyaságról!​

[perfect_survey id="2286"]

Roskadásig vannak töltve a polcok olyan könyvekkel, amelyek elmagyarázzák, mit kell csinálni várandósság alatt, hogy kell felkészülni a szülésre, hogy kell szoptatni, és egy csecsemőt gondozni.
Eddig leginkább olyan könyvek voltak a témában amelyek:

 •  szájbarágósak és sokszor unalmasak
 • ugyanazokat az általában befuccsoló praktikákat ismételik
 • ahelyett, hogy megnyugtatnának elvárásokat zúdítanak a nyakadba
 • sok információval látnak el, de kevés bennük a valódi, életből vett példa (vagy egyáltalán nincs)
 •  az egyik könyv ezt, a másik egy annak teljesen ellentmondó dolgot állít
 • uniformizálják a várandósságot és a kisbabákat, mintha mindenki egyforma lenne és mindenkinél ugyanúgy működnének a dolgok

Jó anyának éreztük magunkat ezektől a könyvektől? Nemigazán! Legfeljebb azt gondoltuk mindent tudunk, aztán meg sorra értek a meglepetések...

De végre itt a könyv ami:

Kendőzetlenül ír az anyaságról, de egyben roppant humoros, szórakoztató és nem  fél ledönteni a tabukat!

 • a szokásos témákat egy teljesen új nézőpontból járja körbe
 • előtérbe kerül az anyukák lelki világa, ami eddig kimaradt a könyvekből
 • arra biztat, hallgass az ösztöneidre, mindenféle „okosság” és szoktatás helyett
 • a legjobb hasznát veszed amikor kétségbeesel, vagy úgy érzed egyik kudarc ér a másik után, pláne ha azt gondolod, rossz anya, vagy mindent rosszul csinálsz 
 • észosztás helyett karon fog, és végigvezet az anyaság rögös útvesztőin, hogy lásd a „szuperanyuság” sokszor csak kirakat, hogy a melléfogás és a tanácstalanság a legjobbakkal is megesik.
IP6A0656_RET-mod

         Kovács Kornélia vagyok 33 éves, egy kislány és egy kisfiú édesanyja. Szakmám szerint gyógyszerész vagyok, de  mindig is késztetést éreztem az írásra.  Miután anyává váltam, az írás iránti vágyam leginkább a babás-mamás  témára kezdett kihegyeződni. Olyan könyvet szerettem volna írni ami humoros és olyan, mint egy könnyed beszélgetés egy jó barátnővel, ami nagy igazságokra világít rá, illetve ami megvigasztal és jó kedvre derít, amikor arra van szükséged. A könyv célja, hogy könnyebbé tegye az anyává válás lelki oldalát és felhívja a figyelmet, ki nem mondott, mégis sokat számító dolgokra, az anyaság nem csillámporos oldaláról.

 Őszintén beszélek saját érzéseimről, olyan dolgokról,  amelyeket már talán Te is megtapasztaltál, de nem tudtad miért nem beszél róluk így senki. Az én és más anyukák történetein, eltévelyedésein, humoros sztorijain keresztül fedezheted fel az anyaság egy olyan oldalát, amiről még nem olvastál, amiről eddig nem beszéltek.

Úgy gondolom, hogy a legjobb anyák is kimerülhetnek, sírhatnak, lehet elegük és megesik, hogy hibáznak, minden igyekezetük ellenére!

Kiknek érdemes elolvasni?

 • anyaságra készülőknek és a várandósság időszakában, hisz a kismamás időszakot és a szülést is alaposan körbejárom.
 • szülés előtt és után
 • kisbabával egy-két éves korig mindenképpen érdemes elolvasni
 • akkor is ha jön a kistesó, hiszen ennek egy külön fejezetet szentelek
 • kispapáknak, apukáknak, nagyiknak, barátnőknek, mindenkinek a családban, hogy jobban megértsék, mi megy végbe egy kismama vagy egy friss anyuka lelkében. 

"Ha csak egy könyvet akarsz elolvasni az anyaságról, ez legyen az!" - Niki

Néhány téma a könyvből:<-- ezt a részt lehet kidobom

Szülés utáni depresszió

Egy téma amivel tele a net, mégsem kap elég figyelmet! Nehéz meghúzni a vonalat a babyblues és a depresszió közt, pláne ha folyton azt duruzsolják "miértnemvagyboldog?". A témában nemrég blogbejegyzés is született.

Sír, sír, SÍR! Rossz anya vagyok?

A legfontosabb: egy csecsemő sem azért sír, mert rossz anyja van és a leges-legjobb anyáknak is vannak rossz napjaik, amikor akár együtt sírnak a babájukkal, mert nem tudják kitalálni, mi a baba baja?

A szex vajon mi?

Mikor lesz és milyen újra együtt? Ki van a tükörben? - avagy a tested változásai. Mennyire baj vajon a libidócsökkenés? Ne csináljunk úgy mintha apa és anya cölibátusban élne ezentúl! Anyukák őszinte sztorijai az együttlétekről.

Amikor jön a kistesó

Milyen a nagy találkozás a tesóval? Testvérféltékenység? Bárki bármit mond egy pontig teljesen normális!
A cserbenhagyása érzése: nem szerettem eléggé a nagyot, hogy még egy gyerek kellett? Anyai vívódások!

Napirend és egyéb nyalánkságok

„Egy ismerős anyuka szerint a napirendet egyenesen az anyukák szívatására találták ki. „ - Az alvásról. Együtt? Külön? Kire hallgass? A szívedre! - A hozzátáplálásról. „Még mindig hallom, ahogy hozzám vágták a „régen is így volt”, „régen se volt táblázat”, „ekkora hülyeséget” fordulatokat.

Humor, egyedi stílus

Minden témába belecsempésztem az iróniát, a humort, egy-két helyen szabadszájúan. Biztos, hogy élvezni fogod az olvasást!

Olvass bele!

Vélemények

Sokkal jobban szeretem, ha mások beszélnek (írnak) a könyvemről, mert sokkal hitelesebbnek tartom, mintha én dicsérgetném magam! 🙂  Az alább olvasható vélemények nagy része MOLY olvasóktól és bloggerektől van, a linkekre kattintva bővebben is elolvashatod.

„Ezt a könyvet minden anyuka és nem anyuka kezébe tolnám, hátha sikerül felhomályosítani a nagyközönséget. Minden szavát ittam. Hol hangosan nevettem, hol bólogattam, hol majdnem elsírtam magam a feljövő emlékek miatt. Minden fejezetről ódákat tudnék zengeni. Vekerdy könyveit is emiatt az arany középút pártolása miatt szerettem meg. Persze merőben más stílus, de az egymás iránti tolerancia, elfogadás alapkő itt is-ott is.” Bettina (folytatás ITT)

„Nagyon-nagyon a témába vág! Mivel a kisfiam hamarosan betölti a 2. évét, csak sajnálni tudom, hogy nem hamarabb olvastam. Talán jobban kiálltam volna a saját elhatározásom mellett, pár olyan dologban amibe kéretlenül beleszóltak. Nem hiszem hogy van tökéletes anya, ha mégis, akkor valószínűleg hazudik. Ki merem jelenteni hogy minden szavával egyetértek. Különös kedvenceim: tréanya, szaranya, Te akartad, Bezzeg régen…” Zsuzsa (folytatás ITT)

„Szóval ez a könyv is, egy olyan írás, mely feltárja az anyaság rejtelmeit.
Nem úgy közelíti meg az adott témát, hogy kéretlenül ossza a „tudást”, hanem többszempontból meséli el, a sok okoskodó javaslatait, erre válaszol is, de teszi ezt tisztelettel, nem bántva.
Ugyanakkor részletesen ír a szorogásról, a depresszióról, az egyedülálló anyák szerepéről, a szülés különböző típusáról, hogy csak az alapokat soroljam fel.
És teszi ezt őszintén, erőltetés mentesen, szabadszájúan (imádom) és fantasztikus humorral.” Nikolett (bővebben ITT)

„Összességében egy rendkívül jól megírt könyvet kaptam, ami stílusában sokkal megfoghatóbb, emberközelibb, mint a szakkönyvek. Érthetőbb jobban bele tudjuk élni magunkat az adott szituációba. A leendő kismamáknak, újszülött és nagyobbacska gyermekek édesanyjának feltenném az ajánlott könyvek polcára! A szerző őszintén mesél a szülésről, a szülés utáni időszakról, arról, milyen amikor kistestvér érkezik, hogyan áll vissza a férfi női szerep és még az etetéstől elkezdve az esti alvásig bezárólag tárgyalja a témát Kovács Kornélia írónő, édesanya.” Eszter (bővebben ITT)

„Na, ez a könyv pont arra volt jó, hogy kicsit nosztalgiázzak az elmúlt másfél évről (+9 hónap), és rájöjjek, hogy igen, anya vagyok, és hogy jól csinálom! Annyira egyet tudtam érteni minden szavával! Nem könnyű, nem könnyű, de mi mindig meg fogjuk csinálni! Van, hogy hibázunk, de azon vagyunk, hogy javítsunk! Imádtam a humorát és imádtam, hogy olyan volt, mintha csak beszélgettem volna egy barátnőmmel egy finom kávé mellett.” Mylittelworld -moly olvasó (bővebben ITT)

„Az összes olyan nőnek a kezébe adnám, aki gyermeket szeretne, aki gyermeket vár, és akinek kicsi gyermekei vannak, mert azok a mondatok, melyeket a szerző megfogalmaz, összeránthatják a szétesőben lévő lelked, amikor sírás közben kétségbeesve azon gondolkodsz, hogy vajon jó anya vagy-e.” Inci – Magyar Szerzők könyvei magazin (folytatás ITT)

További vélemények a könyv face oldalán: KATT IDE!

 A várandósságról, szülésről, szoptatásról és persze a kisbaba ellátásáról néhány érdekes, humoros és tabudöntögető információ, ami a nagykönyvekből kimaradt, és talán a barátnőid sem mesélték. Most ingyenesen letölthető e-book formájában! Nincs más teendő, csak kattints a letöltésért! 

Mielőtt tovább mennénk... engedd meg, hogy adjak egy ajándékot!